top of page

COT adatok

COMMITMENTS OF TRADERS

... avagy milyen pozícióban vannak a piac meghatározó szereplői.

 

 

 

UPDATE

 

Az alábbi levelet ma kaptuk (2016.04.20) délután. A tartalmán mi magunk is meglepődtünk. Változtatás nélkül alább láthatod a levelet.

Alatta pedig a levélhez csatolt képet is feltettük.

 

A képek kattintásra megnőnek, hogy jobban lásd.

 

Vélemény

 

 

Mondhatni, hogy annak ellenére, hogy külön felhívtuk a figyelmet arra, hogy csak a COT adatok jelzésre csak úgy azért ne nyissunk pozíciót, nem lett rossz a végeredmény. Illene azért megvizsgálni, hogy hol tudjuk a stratégiánkkal összeegyeztetni. Esetleg talán talán tesztelgetni egy kicsit. Egy mindenképpen kiderül a dologból, hogy a nagy mozgások akkor történnek, amikor a "nagyok" megnyomják a gombot. Most ez történt. A beküldő pont belecsimpaszkodott a legdurvább pillanatban a chartba, és az repítette.

 

A COT adatok hivatalos oldalán valóban ott van a CAD erősödés lehetősége : http://cotbase.com/ oldalon a bal menüből ha megnyitjuk a Canadian dollar menüt, akkor a zöld vonal, a nagy spekulánsok vonala nemrég keresztezett, és a 0 fölé kapaszkodott.

Ez bizony valóban egy CAD erősödést vetít előre. Nem véletlen volt ekkora erő benne az utóbbi napokban.

 

Ebben az esetben a Cot oldalon felfelé megy a chart, mert a kanadai dollár erősödik. Itt ez csak a kanadai dollár árfolyama egyedül.

Ha pl USDCAD páron kereskedünk, mint a fenti képen a beküldő, akkor lefelé várjuk a chartot. Az USDCAD pár esetében ha a CAD erősödik akkor lefelé megy a chart. (Ezzel remélhetőleg mindenki tisztában van, aki a forexen tevékenykedik).

 

 

Ha igény mutatkozik rá, akkor a májusi tanfolyamon a COT adatokról is fogunk beszélni, hogy hogyan használhatjuk ki a lehetőségeket.

 

A fenti eset jól példázza, hogy mi nem beszélünk feleslegesen. Mi kizárólag olyan tudást, és információkat adunk át, amik aranyat érnek! És ez még csak a kezdet. A tanfolyamon sokkal komolyabb anyagot kap mindenki!

 

 

 

bottom of page