top of page
Image by Ian Stauffer

A legtöbb pénzt hozó pont a chartokon

Hogyan lehet beszállni a piac alján?

Tudod melyik a legjobb hely egy beszállóra? Nem kérdés, nyilván a piac alja.

 

Ha megnézed a kereskedési videóinkat, vagy képeinket, akkor mindegyikben lesz egy közös pont.

 

Mi mindig a nagy felfelé mozgások alján szállunk be vétellel, és a nagy esések tetején kezdünk shortolni. Alább képeket is csatolunk, hogy ne kelljen kikeresned a videókból.

Mielőtt folytatnánk, nézd meg ezt a pár képet. A devizapár és a dátum most nem lényeges. Nyíllal jelöltük a belépés pillanatát.

Hogyan lehetséges az, hogy mindig a legjobb helyen léptünk be?

Ennek több oka van. És nincs benne semmi trükk, nem mágia. Természetesen mi sem nyerünk mindig. Értelem szerint nekünk is vannak olyan tradek amik veszteségesek, kiüti a stop. De van valami közös pont minden kereskedésünkben.

A létező legjobb helyen szállunk be mindig. És roppant kicsi a stop, azaz a kockázat. Ennek van egy behozhatatlan előnye.

Tegyük fel, hogy ugyanazt a mozgást több kereskedő próbálja megfogni.

  • Első ember beszáll 40 pip stop értékkel.

  • Második ember beszáll 30 stop értékkel.

  • Harmadik ember beszáll 10-20 stop értékkel a piac alján. (mi ebbe a 3. kategóriába tartozunk, és téged is erre fogunk megtanítani)

Szerinted melyik tradernek van a legjobb esélye profitot csinálni a piacon hosszú távon? Nos nem nagy titok, de a harmadiknak aki 10-20 pip-es stoppokat használ, ha rossz irányba mozdul az árfolyam akkor is nagyon kicsi a stop, és ha elindul a nagy mozgás, akkor már az elejétől benne van. Ezek vagyunk mi, és ez leszel te is. Sok veszteséges évük ment bele a munkába, mire megtaláltuk azokat a technikákat, stratégiákat, amikkel a létező legjobb helyen tudunk beszállni. Évekig tökéletesítettük! A kicsi stop az egyik kulcs a sikerhez vezető úton.

Mi ebben vagyunk mások! Tudjuk, és meg is mutatjuk neked, hogy hogyan, és hol tudsz a piacra lépni a legkisebb kockázattal úgy, hogy ha elindul a nagy mozgás, akkor már az elejétől benne legyél.

Hiszen nem erről szól minden?

  • Benne akarok lenni. Nem akarok lemaradni már megint!

  • Honnan?

  • Az aljától.

  • Meddig?

  • A tetejéig.

Van ami megoldható, és van ami nem. A tetején való kiszállást (hosszú távon mindig), míg ember lesz a földön nem fogja senki megoldani. Azt nem is lehet. Aki azt mondja, hogy mindig a legjobb helyen száll ki, az hazudik!

A tökéletes beszálló viszont egy átlagos kiszállóval is búsás hasznot hoz folyamatosan.

Ha belegondolsz mindenhol nyomják le a torkodon a nyüves tőzsdei alapokat, hogyan szállj be kitöréskor, trendvonal töréskor, miközben ott van a legtöbb cumi  (ha kereskedtél már életedben, akkor pontosan tudod miről beszélünk)  de senki sem mutatja meg, hogy hol szállj be ezek előtt, mielőtt még bármi komoly is történne a piacon. Te ebben leszel jó, ha tőlünk tanulsz meg pár technikát.

Tudtad, hogy a kereskedők 80 %-ának a legnagyobb gondja a jó beszállót megtalálnia, és az optimális kiszálló kérdése?

(Konkrét statisztikánk van erről, ez nem egy légből kapott szám) Elég durva, végül is konkrétan mindennel gondja van ami lényeges lenne. Eh, komoly. Nem?

Ha velünk találkozol, teljesen új szemléletet kapsz! Kitöröljük a régi rossz veszteségeket hozó beidegződéseket, és új, friss impulzusokat kapsz, olyan eszközöket a kezedbe amikkel végre nyereséget tudsz termelni.

Zárszónak egy következő kép galéria. Hogyan lehet végig veszíteni vételekkel egy brutál emelkedés közben?

Hát így.

Ezt csinálják a legtöbben, és folyamatosan szívnak vele.

Figyeld a kitöréseket, amikor új csúcsra megy az árfolyam. Vízszintes vonalak...

Ez egy USDCAD 1 órás chart volt.

kb 870 pip emelkedés ment el úgy, hogy 10-11 kitörést láthattál a képeken, és talán 1-2 kivételével nullások vagy bukók lett volna. Minden kitörés után nagyon durván visszatöltötték a kitörést. Sokszor dupla, tripla annyit esett vissza, mint amennyivel kitört. Ez kigazdálkodhatatlan. A totál számlapusztítás tipikus esete egy emelkedő trendben. Gondold el milyen mentális állapotba kerülsz, ha egy emelkedő trendben folyamatosan veszítesz, vagy nem tudsz profitot csinálni.

 

Ez az, amit mi tűzzel vassal írtunk. Sosem kereskedünk ilyen helyzetre, és nem is tanítunk ilyen technikákat.

Felejtő utca 25.

Amit mi tanítunk neked, az az utolsó képen látható eset. Hogyan szálljunk be a kitörés előtt, az alján!!!

Ugyanabból az emelkedő trendből az átlag trader bukik, mi meg végig nyomjuk nyereséggel.

Ahol ő beszáll, ott mi már régen profitban vagyunk.

Ez a mi titkunk!

EZ a különbség!

Veszteség, vagy nyereség!

Mindenki maga választ...

bottom of page