top of page

Félelmek amiktől meg kell szabadulnod!

A kisördög mindig ott fog ülni a válladon.

Csak az a kérdés, hogy te leszel erősebb vagy ő

Fogalmam sincs, hogy mi fog történni!

Ne aggódj, mi sem tudjuk.

Aki azt mondja, hogy előre tudja, hogy mi fog történni az hazudik.

A tőzsdén nem kell jósolni, ez felejtsd el. Ez nem egy tippelős foglalkozás. Egy jó stratégia ha a kezedben van, akkor erre abszolút nincs is szükséged. Ha a lefektetett szabályaid mentén teszed a dolgod, akkor nem lesz szükséged találgatásokra.

Félek, hogy kiüt a stop...

... ezért inkább nem is teszek be. Úgy is megfordul, miután kivett.

Ha életben akarsz maradni a piacon szükséged lesz stop megbízásra (kivéve ha olyan rendszered van, ami ezt kizárja, de most nem erre a kivételre gondolunk). El kell fogadnod, hogy a kereskedés elkerülhetetlen része a stop kiütése. Nagyon fontos, hogy meg kell tanuljál veszíteni, bármilyen bután is hangzik. Aki nem tanulja meg elfogadni a veszteségeket, nyereségben sem lesz része. A stop megvéd. TŐLED!!! Védi a számládat, és elengedhetetlen a kockázatkezeléses szempontjából.

Lemaradok az emelkedésről.

Nos ez a tipikus hibák hibája. Ezért kereskedi agyon magát valaki. Ezért lép pozícióba túl korán, megszegve minden szabályt. A türelmetlenség nagy pénz zabáló. Sokkal több egyenleget takarított már ki, mint bármi más. Annyi lehetőség van ma már, hogy ha elment egy, hamarosan jön helyette kettő másik. Nem maradsz le semmiről. No para.

Inkább elteszem ezt a kis profitot, nehogy visszaessen.

Levágod az arany tojást tojó tyúkot? Ha elkaptál egy szép beszállót, akkor meg kell próbálnod a legtöbb nyereséget kihozni belőle. Ugyanis a nyerőkből fizeted a vesztőket.

Minél nagyobbak a nyerő kötéseid, annál tovább bírod finanszírozni a rossz időszakokat.

Ha folyamatosan elvágod a jó kereskedéseidet túl hamar, akkor sosem lesz belőled nyereséges trader hosszú távon.

Sokat veszítettem, vissza kell nyernem.

Jó napot kívánok. Meg is érkeztél a pályafutásod végéhez.

1, Nincs ilyen, hogy "vissza kell nyernem". Ha ilyen mentalitással közelítesz a piachoz, akkor már csak rövid időd van hátra míg lenullázod a számlád. Érzelemből, dühből, elvárásokból, semmi jó nem fog születni.

2, Minden egyes pozíció független a másiktól. Nem azért nyitjuk a következőt, mert az előző ezt vagy azt csinálta.

Nincs semmi a piacon, tennem kell valamit.

Türelmetlenség 2.0. Nem, nem kell tenned semmit. Igen a tőzsde ilyen szakma. Ha nincs mit tenned, akkor az a trükk, hogy ne is tegyél semmit. Lehetnek olyan időszakok, amikor a stratégiádra nem jön semmi jel hosszabb ideig. Ez azért kellemetlen érzés, mert azért ülsz ott, mert pénzt akarsz keresni, nem azért, hogy bámuld a monitort.

Pont ez benne a csapda. Nehéz megállni, hogy ha nincs jeled, akkor ne is kereskedj. Ez olyan mint egy kis hógolyó. Ha nem bírod ki, és belemész a felesleges kereskedésbe, lavinává nő, és maga alá temet. Frankó kis spirálba lehet kerülni miatta, ne tedd.

Csinálom egy ideje, talán ez sose fog menni nekem.

Ez egy nehéz téma. Attól függ, hogy mennyi idő után gondolod ezt. 1 hónap? 3hónap? 1 év? 5 év?

Gyakori hiba, hogy azt gondolja valaki, hogy rövid idő alatt kamionnal fogja hazafuvarozni a nyereséget. Nem fogja. És amikor nem fogja, akkor jön az elbizonytalanodás. Ha a tőzsdével akarsz foglalkozni, akkor ez egy választás. Az a kérdés, hogy ki mennyire gondolja komoly választásnak. Ha csak úgy próbálkozás gyanánt ment bele, akkor hamar fel fogja adni, mert nem jött hipp-hopp az eredmény. Ha valaki mögött komoly elhatározás van, akkor sokkal tovább fog kitartani. A rossz hír az, hogy örökké tanulnod kell ebben a szakmában, és mindig toppon kell lenned. itt nincs lazsálás. Vagy a maximumod 150%-át tudod adni, vagy megbuksz. Ennyi. Itt nincs mellé beszélés.

Please reload

bottom of page